arvustused sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine retseptid sinine arvustused sinine

03/10/2013

Kas sinu huuled on sügiseks valmis?



Kõikvõimalikud huuletooted on minu suureks nõrkuseks. Imearmsad huulepalsami toosikesed ja ilusates ümbristes huulepulgad võtavad mul lausa põlved nõrgaks. :) Ka igat sorti koorimisi ja maske meeldib mulle just huultele teha. Kui näonahalt ei loe peale protseduure alati väljagi, kas asi mõjus, siis huuled  on selles suhtes tänuväärsemad - nahk on neil nii õhuke, et iga muutus annab kohe tunda.
  Seekordne sügis tuli kuidagi eriti prauh ja käreda külmaga, huultele see loomulikult mokkamööda ei ole. Tunnen juba, kuidas nad ebameeldivalt kuivama ja kihelema kipuvad. See tähendab, et on õige aeg üle minna sügisesele huulehooldusprogrammile. Kui suvel käib kõik käigu pealt ja kiirelt, siis sügisõhtutel, kui väljas juba mõnusalt pime, on just piisavalt aega enda poputamiseks. Räägin natuke, kuidas ja millega mina huuli rõõmustan. :)
Huuled ei näe peale koorimist mitte ainult kaunimad välja ja ei muutu imepehmeks, vaid on ka palju vastuvõtlikumad kõigele kasulikule, mida neile peale määrid - maskid, huulepalsamid, täpselt nagu näonahkki. Erinevaid huulekoorijaid pakuvad paljud brändid. On nii huulepulgakujulisi, suhkruseid näpuga pealekantavaid kui ka vedelamat sorti geeljaid huulesilujaid. Mina ei ole erilist erinevust nende toimes täheldanud, nii et võib koorija valida näiteks meeldivama pakendi järgi. :)
Kolm koorijat, mida mina vaheldumisi kasutan ja mis kõik head tööd teevad on:

 Lush suhkruga koorija Bubblegum (7,20€) LINK
See on lihtsalt armsaim purgike, mis eales nähtud. Suhkur selle sees on roosa-roosa ja sisu lõhnab kui magus näts.Võib küll tunduda, et 7€ on lusikatäie suhkru ja piisa õli eest palju küsitud, aga ma ütlen teile, kui olete korra sellele suhkrupurgikesele küüned taha saanud, te sellest enam lahti lasta ei taha. :) Lausa lus(h)t on seda huultele määrida - suhkur on peeneteraline ja lõhnab imehästi. Huuled jäävad pehmed ja viiimne kui ketendus on kadunud. Kindlasti tuleb suu peale koorimist huulepalsamiga kokku määrida ja pange kohe paksemalt - kooritud huultesse imendub see imekiirelt. Ma soovitan hoida purgikest riiulil tagurpidi või enne kasutamist veidi aega loksutada, siis imbub suhkur ilusti jojobaõlist läbi ja ei ole nii kuiv ning pudenev.

 E.L.F. huulepulgakujuline koorija. (4,44€) LINK  
See koorija on hoopis teisest mastist. Boonuseks on huulepulgaks voolitud kuju, mis on eriti mugav ja jätab näpud puhtaks. Algul võib tunduda, et pulk on veidi kõva, aga andke talle aega huultel veidi sulada, edasi läheb juba libedalt. Sisaldab muuhulgas E-vitamiini, sheavõid, avokaado/viinamarjaseemne/jojobaõli. Tõeliselt mugav on sellega niiskeid huuli ringikujuliselt masseerides koorida. Tulemuseks on täiesti siledad ja pehmed huuled. Eriti vajalik on laitmatu huulepind, kui kasutate tumedat või matti huulepulka. Ketendaval suul ei näe need just kaunid välja. :)

Look Beauty huulesmuuti (soodushind 2,99€) LINK
Seda tuubi Look Beauty lehel nähes hakkasid mul silmad peas keerlema, nii armas väike roosa ja kuna ma geeljat huulekoorijat ei olnudki veel proovinud, rändas see kiirelt ostukorvi. Alguses olin veidi pettunud, sest geel, mis tuubist väljus, sisaldas koorivaid osakesi imevähe. Olin täitsa kindel, et see ei tule oma tööga toime, aga võta näpust, huuled olid peale geeliga töötlemist pehmed mis pehmed, lisaks mõnusalt veidi õhetavad, sest koostis on mündine. Sellise hinna eest vägagi tore toode. :)

Neile, kes viitsivad ise suhkru ja õliga jännata ning eelistavad looduslike materjalidega huultele läheneda, 
mõned retseptid kodus mökerdamiseks. :)

Lihtne koorija
1tl. suhkrut
paar tilka oliiviõli

Mesimagus koorija
1 tl. suhkrut
½ tl. mett

Kookosega koorija
½ tl. pruuni suhkrut
1tl. kookosõli
½ tl. mett
.........................................................
Sega koostisosad kokku.
Masseeri huuli koorijaga paar minutit.
Pühi niiske vatipadja või salvrätiga ülejäägid minema.
Kanna peale huulepalsam.
Kui koorijat jääb üle, võib selle väikeses purgikeses külmkappi järgmist korda ootama panna.

Kui huuled kooritud, on paras aeg panna neile midagi toitvat ja pehmendavat.

Oliivi-sheamask
1 tl. oliiviõli
1 tl. sheavõid
soovi korral paar tilka vaniljeekstrakti
Sega kreemiseks, pane paksu kihina huultele, hoia 20 min, pühi salvrätikuga puhtaks.

Meemask
Määri huuled paksult meega kokku.
Kata kilega.
Hoia 15. minutit.
Loputa või limpsi huuled puhtaks.

Marjane huulemask
paar purustatud vaarikat või maasikat, sügisel asenda need riivitud õunaga või purusta veidi virsikut
1tl. mett
veidi hapukoort
Sega kokku, hoia huultel 10-15 min. 
Loputa või pane nahka.
Huulepalsam võiks olla looduslik, väldi mineraalõlisid, (paraffinum liquidum, vaselin, petrolatum, ozokerite, cera microcristallina, hydrogenated polyisobutene, cyclomethicone) need kipuvad pikaajalisemal kasutamisel huuli pigem kuivatama ja võib tekkida n.ö. huulepalsami sõltuvus. Hea huulemääre võiks sisaldada mõnda neist: mesilasvaha, sheavõi, E-vitamiin, mandliõli, jojobaõli, kookosrasv. Super, kui see peidab endas ka päikesekaitsefaktorit, sest huulenahas on väga vähe malaniini, see on pigment, mis  kaitseb nahka päikesepõletus eest.
Minu kolm lemmikut huuleniisutajat on siin:

Burt´s Bees / Beeswax Lip Balm (4,38€) LINK
Esimene tutvus selle palsamiga oli veidi ehmatav. Kui olin toosilt korgi pealt kangutanud ja nagu ikka esimese asjana nina sisse pistsin, lõi ninna päris vänge Vietnami salvi lõhn. :) Nüüdseks olen sellega juba harjunud ja isegi armastama hakanud - tuletab lapsepõlve meelde, kui ema mind sellega tohterdas. Nüüd ravib Burt´s Bees oma "haisva" salviga hoopiski minu huuli. :) Ja teeb seda päris hästi. Tegu ei ole küll väga-väga-väga niisutava tootega, aga mulle meeldib ikkagi väga-väga, eks oma osa on siin ka sellel imekenal metalsel  karbikesel, millest ma näppe eemal ei suuda hoida. Palsam on 100% looduslik, sisaldades mesilasvaha, kookose/mandli/piparmündi/rapsi/sojaõli, lanoliini(saadakse lambavillast!?) E-vitamiini, rosmariinilehe ekstrakti ja limoneeni(saadakse tsitruseliste eeterlikest õlides). Nii et täitsa puhas kraam. Palsam on topsis päris kõva ja seda tuleb tükk aega näpuga sulatada, aga vaev on seda väärt. Mulle meeldib just ööseks seda salvi paksemalt suule määrida, las ta siis terve öö teeb oma tööd. Kuna koostises on ka piparmündiõli, siis paneb palsam huuled mõnusalt õhetama, aga mitte häirivalt kipitama, mida ma ei kannata, pigem on tunne selline õrnalt jahe. :)
Mina ostsin palsami millalgi Kaubamaja Osturallilt 3€-ga, tavahind on umbes 5€, veidi odavam on see näiteks Feelunique lehel.

EOS Lip Balm / Lemon Drop (6,10€) LINK
See palsam on kõikidest minu poolt proovitutest kõige niisutavam, just nimelt sidrunimaitseline variant. Olen proovinud ka melonilõhnalist, mis oli samuti väga mõnus, kuid natuke kõvema konsistentsiga. Sellel palsamil  on kõige mugavam pakend ever! Selles pole vaja näpuga sorkida ja kuna pind, mis huuli puudutab, on nõnda suur, siis saab paari tõmbega terve suu korraga kokku teha. Lisaks on pallikujuline kummine ümbris käes mugav ja mõnus katsuda. Ka sisu on vägagi mokkamööda - 95% orgaaniline, sisaldades muu hulgas sheavõid, jojoba/kookosõli, E-vitamiini ja mesilasvaha.
See tõesti lausa sulab huultel ja teeb need nii imepehmeks ja lisaks lõhnab magusalt sidruni järele. Suureks plussiks on ka UVA/UVB kaitse, mida enamikel huulepalsamitel ette näidata ei ole. 
EOS huulepalsameid ei peagi enam eBay-st tellima ega nädalate kaupa kättesaamist ootama. Nüüd on neid võimalik soetada ka eestimaisest e-poest Mineralcosmetics.eu
Pildil ei ole mu palsam enam eriti kaubandusliku välimusega, uuena saab teda piiluda SELLEST pikemast postitusest. :) Ebay lingid seal küll kahjuks enam ei tööta ja nii odavalt ma palsamit sealt ka enam ei leia. :(

Nurme Seep / Vitamiini huulepalsam (4€) LINK
Jällegi üks mõnus looduslik toode, mida hea meelega suule määrin. Sisaldab näiteks mesilasvaha, kakaovõid, avokaadoõli ja E-vitamiini. Kõik on selles palsamis tore - armsalt kodumaine ja looduslik, mugavas huulepulgakujulises vormis, niisutab hästi, lõhnab veel paremini, no mis sa veel oskad tahta. :)

Neile, kes soovivad ise huulepalsami "kokku keerata" paar lihtsat retsepti. ;)

Huulepalsam ööseks
Sega kokku oliiviõli ja mesi, määri ööseks huultele.
Hommikuks on suu pehme, garanteerin. ;)
Seda segu on hea väikeses purgikeses öökapil hoida, siis on meeles see enne magamaminekut suule tupsutada. Ei tasu karta, et mesi padjapüüri või juuksed kleepuma paneb, huultel muutub see üsna pea vedelaks. Muidugi ei tasu määrdega liialdada. :)

Kookose huulepalsam
2 sl. kookosrasva
kole huulepulk
Kindlasti on sul kodus mõni huulepulk, mis ei leia kasutust. Kui sul ei ole kahju sealt ühte tükki ohverdada, siis saad mõnusa mittekleepuva huuleläike valmistamisega sellele uue võimaluse anda. 
Pane kookos ja huulepulgatükk koos väikeses kausikeses mikrolaineahju või sulata veevannil. Mikrolaineahjus sulab kookos juba mõne sekundiga., ära üle kuumuta! Sega ühtlaseks ja vala topsikusse. (Selleks puhuks tasub alles hoida armsaid tühjaks saanud huulepalsami  toosikesi). Lase taheneda. Kui tundub, et soovid rohkem värvi, lihtsalt sulata mass uuesti üles, lisades veel veidi huulepulka.
Kui vaatamata huulte poputamisele on nad siiski halvas seisus, on ehk abi alljärgnevast:
Kui huuled kuivavad
Kas jood piisavalt vett? Huulte kuivus võib olla tingitud vedelikupuudusest.
Vaata üle oma huulepalsam. Kui see sisaldab liialt keemiat, ei pruugi see su huultele meeldida.
Ka pidev mattide huulepulkade kasutamine võib huuli kuivatada.
Kanna nende alla alati veidi mõnda paksemat sorti  huulepalsamit.
Kui sul on paha komme huuli limpsida, siis püüa sellest harjumusest vabaneda.
See võib küll väga mõnus huuli jahutav ja niisutav tunduda, aga sülg aurustub kiiresti ja kuivatab õrna nahka veelgi enam.
Kui huuled narmendavad
Tegu võib olla allergilise rektsiooniga uuele/liiga vanale huulepulgale/läikele,
mõnele toidule või hambapastale.
Ka mõned ravimid võivad huuli ärritada, näiteks aknekreemid.
Vitamiinide B2 ja B6 puudus on samuti üks põhjustest. Kas sööd piisavalt piimatooteid, mune, maksa, pähkleid?


Selline pikk postitus täna nii pisikesest aga tähtsast asjast. :)



Kuidas teie huulte eest hoolitsete?
Millised on lemmikuimad hooldustooted?

Tänaseks kõik, olge armsad!

p.s. kell 22 loosin välja 7 pääset Ilu Sõnumile, liituda saab eelmises postituses. ;)










28 comments:

  1. Mõtlesingi, et kuhu sa jäänud oled. Tuleb välja, et valmistasid seda ülimalt informatiivset postitust :) Aitäh! :)

    ReplyDelete
  2. Väga head nõuanded! Huuled on viimasel ajal kohutavalt kuivad olnud, kuigi koorin neid, niisutan ja mida kõike veel. Nüüd hakkan rohkem vett jooma, vähem huuli limpsima ning vaatan üle kas mu huulepalsamid on ikka keemia-vabad. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loodan, et saad huuled korda, Johanna. ;)

      Delete
  3. Sa oled ikka super - väga kihvt põhjalik postitus! Väga inspireeriv :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Marili, Sa oled alati nii armas! :)

      Delete
  4. Hinnad annavad hea ülevaate aga need hinnangu südamekesed on puuudu! :( Need andsid hea ülevaate ja tegid ettevaatlikuks kui hinnang oli halb :)
    Negatiivset arvustust on raske kirjutada ja miinused võivad ilusate lausete vahele peitu pugeda. Kuid lõplik, maksimumist madalam, hinnang paneb arvustuse ridade vahelt ka miinuseid otsima

    ReplyDelete
    Replies
    1. Südamekesi ma seekord ei pannud, sest see postitus ei olnud arvustsusena mõeldud. ;) Panin siia need tooted, mis minu puhul töötavad ja on kõik viit punkti väärt. :)

      Delete
  5. Elizabeth Ardeni 8 tunni kreem on kõige parem huulepalsam. Olen aastaid kasutanud ja aastaid pole olnud vajadust huuli koorida või neile maski teha - nad on lihtsalt pidevalt parimas seisus. Ja klaaspurgike metalse kaanega - ilus! Kui vähegi võimalik, soovitan proovida!
    Pilt siin: http://cakedinmakeup.files.wordpress.com/2011/05/arden20eight20hour20cream.jpg

    ReplyDelete
  6. Viitsid vaadata, palju sellel EOS'i huulepalsamil gramme/milliliitreid on? :)

    M.

    ReplyDelete
  7. Väga mõnus lugemine on seekord!
    Ja kohe esimese toote kohta hea nipp, mida proovin kindlasti ise ka järgi.

    ReplyDelete
  8. Ma olen suutnud 29 aastaseks elada ja ma pole iial kuulnud huulte koorimisest. Ja nüüd ma lugesin Sinu postitust ja keerasin ise fariinsuhkrust, meest ja oliivõlist kokku koorija. Ja uskumatu kui pehmed on mu huuled. Kuidas ma sellest enne midagi ei teadnud?!? Suur suur aitäh:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awwww, nii armas. :) Ma elasin palju vanemaks, enne kui sellest kuulsin, hi-hi. :)

      Delete
  9. Tekkis kohe huvi Lush koorija vastu ja tahaks proovida ka EOS´i huulepalsamit. Nii huvitav oli kõike seda lugeda. Sa teed ikka oma postitusi nii huvitavalt ja tohutult põhjalikult, hea on lugeda ja iga kord saab midagi uut teada. Ilusat sügist ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, armas Elly, nii tore on selliseid kommentaare lugeda, hea on teada, et need tundidepikkused ponnistused on asja ette läinud. :))

      Delete
  10. Oh kui põhjalik postitus! Minu huultele samuti need kiirelt külmenenud ilmad ei meeldi - just täna lõi välja väga vahva külmavill :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, need on niiii tüütud, head paranemist Su suule! :)

      Delete
  11. Pille-rriin, sa oled ikka nii põhjalik ja lust on sinu postitusi lugeda - tubli töö! :) Pean loomulikult uurima, kus sa oma pilte töötled?

    Minu lemmikuteks on TBS huulevõid, Labello Hydro care ja kõik hügieenilised huulepulgad, mis sisaldavad kummelit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitähh, Jaanika! :)) Programmid, mida kasutan, on PicMonkey ja PhotoScape. :)

      Delete
  12. Nii tore ja informatiivne postitus. :)

    ReplyDelete
  13. Mina kahjuks sellelet mineraalkosmeetika netilehelt ei leidnud EOS huulepalsamit ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi, kui kahju, tundub, et need on müügilt kadunud. :(

      Delete
  14. Mina just eile tellisin sealt, huulepalsamid on täitsa olemas ! :) - http://mineralcosmetics.eu/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&cid=0&q=EOS&x=-580&y=-201&dispatch=products.search
    küll aga !! Ei saa neid kahjuks tellida lihtkirjana, vaid peab siiski kas siis ise järgi lipsama või smartpost..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, palsamid on müügis tagasi, loodame, et seekord jätkub neid kauemaks. ;)

      Delete

ShareThis